ĆUFTE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU I TELO Klasik koji nikad ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

za ćufte

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašika ulja
  • so
  • biber
  • malo slatke paprike

Za paradajz sos:

  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 čaše vode
  • 0,5 dcl ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • kašika šećera
  • malo slatke paprike

 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju, propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte ćufte oko 40 minuta na umerenoj vatri. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading