KOLAČ SA KAJSIJAMA PO RECEPTU SUZANE MANČIĆ I dupla mera je malo, a ne utiče na liniju
Suzana Mančić nedavno je udala stariju ćerku Teodoru, pritom pokazavši da kako godine idu ona sve bolje izgleda. Jednom prilikom je podelila recept za sočni kolač od kajsija, koji, ako je sudeći po njenoj liniji, uopšte ne goji. Ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni njegovim ukusom.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja šećera
- 3 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- kajsije ili voće po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i dobro umutite. Onda dodajte ulje, mleko, pa brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom, pa preko poređajte kajsije. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 15-20 min. na 180. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)