TORTA BELI ANĐEO SAVRŠENA ZA IZNENADNE GOSTE Brza i nema ko je ne voli
Savršena i za domaćice početnice.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
Za prvi fil:
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- 5 kesica pudinga od vanile
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 maslac
- 100 g bele čokolade
Za drugi fil:
- 400 g šlaga
Za glazuru:
- 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Stavite mleko sa šećerom da se kuva, pa kad provri, dodajte razmućene kesice pudinga od vanile i kesice vanilin šećera. Mešajte smesu dok se ne zgusne, pa sklonite s ringle. Kada se prohladi (ne skroz), ubacite maslac sobne temperature i belu čokoladu. Možete i da je otopite na pari ili samo da je izlomite na kockice. Kad dodate sve to, mutite mikserom. Umutite u posebnoj činiji i šlag. Kore za rozen tortu stavite na poslužavnik na kom ćete poslužiti tortu. Filujte tako što ćete staviti prvi fil, pa drugi fil, pa sledeću koru. Kada potrošite sav materijal, umućenom slatkom pavlakom ukrasite tortu. Stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa poslužite.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)