STARINSKA TORTA DOBRA DOMAĆICA Savršenstvo lešnika, oraha i čokolade

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Nema ko neće tražiti dodatno parče.

torta dobra domaćica
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • prstohvat soli
  • 6 jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 10g brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevenih lešnika

Za fil:

  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera
  • 159 g mlevenih lešnika
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g tamne otopljene čokolade

Za glazuru:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 150 g tamne čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa solju u čvrst sneg. Onda dodajte šećer uz neprestano mućenje. Polako umešajte jedno po jedno žumance, pa lagano dodajte mlevene orahe i lešnike. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa sjedinite sa prethodnom smesom.Potom smesu podleite na 3 dela. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte mlevene orahe i lešnike pa polako umešajte otopljenu čokoladu. Gotove kore nafilujte pripremljenim filom. Tamnu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Tortu prelijte čokoladnom glazurom pa ukrasite lešnicima i rendanom čokoladom.

Komentari (0)

Loading