STARINSKA TORTA DOBRA DOMAĆICA Savršenstvo lešnika, oraha i čokolade
Nema ko neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
Za kore:
- prstohvat soli
- 6 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g šećera
- 10g brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenih lešnika
Za fil:
- 1 kašičica vanilin šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 159 g mlevenih lešnika
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g tamne otopljene čokolade
Za glazuru:
- 100 ml slatke pavlake
- 150 g tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa solju u čvrst sneg. Onda dodajte šećer uz neprestano mućenje. Polako umešajte jedno po jedno žumance, pa lagano dodajte mlevene orahe i lešnike. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa sjedinite sa prethodnom smesom.Potom smesu podleite na 3 dela. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte mlevene orahe i lešnike pa polako umešajte otopljenu čokoladu. Gotove kore nafilujte pripremljenim filom. Tamnu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Tortu prelijte čokoladnom glazurom pa ukrasite lešnicima i rendanom čokoladom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)