GIBANICA IZ TIGANJA TERA VODU NA USTA A gotova dok pristavite kafu
Pravi se lako, a nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
- kore
- jaje
- sir
- prašak za pecivo
Priprema:
U nauljen tiganj stavite prvu koru tako da prelazi ivice. Nanesite fil sa sirom pa prekrijte korom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Preko ivica tiganja preklopite poslednju koru pa premažite uljem. Pecite gibanicu oko 10 do 15 minuta na tihoj vatri. Zatim okrenite i pecite još 10 minuta sa druge strane. Ostavite par minuta da se prohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
CRNOGORSKU MASONICU NIKO NE ODBIJA Sve se samo pomeša i peče, a bićete siti pola dana
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZA PITA PROPALA DOMAĆICA Gotova dok pristavite kafu, a rastura ukusom
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
MIRISNA I SLASNA SAVIJAČA SA SIROM Recept baka Jele koji budi nostalgiju
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)