BAUNTI TORTA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Kremasta i savršena, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 200 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Fil:
- 500 ml mleka
- 80 g pšeničnog griza
- 100 g šećera
- 200 g kokosa
Glazura:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade
- 40 g putera
Priprema:
Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu. U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte da mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi, prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera. Ostavite tortu da se sasvim ohladi.
Možda vas zanima:
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je od 7 do 107 godina
Nema ko če ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)