BRZA KEKS TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Zbog nje i komšije dolaze same
Nema paljenja rerne, a svi je vole.
Potrebno je:
- 500 g keksa
- 4 žumanceta
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 500ml mleka + malo za natapanje keksa
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika maslaca
Priprema:
U jednu šerpu stavite pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac pa ostavite da provri. Zasebno pomešajte žumanca sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka. Smesu sa žumancima sipajte u vrelo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte 2 minuta pa ostavite da se ohladi. Zatim umačite keks u toplo mleko pa ređajte na tacnu. Filujte tortu sa prohlađenim filom. Preko naređajte još jedan red keksa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju tortu ukrasite šlagom.
Možda vas zanima:
BRZA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA Poslastica sa kojom nikad nema greške
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA VOĆNA KEKS TORTA RAZVALJUJE UKUSOM A može i dete da je napravi
Kremasta i jednostavna, uzećete parče više.
BAJADERA TORTA SE NE ODBIJA Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KREMBO TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova za tili čas, a nikad kremastija
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)