STARINSKA GRILIJAŽ TORTA Moćna poslastica dostojna i kraljevske trpeze
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
Potrebno je:
Za kore:
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
Za grilijaž:
- 200 g šećera
- 200 g oraha
Za fil:
- 12 jaja
- 400 g šećera
- 400 g čokolade za kuvanje
- 375 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šećer otopite pa kada dobije karamel boju umešajte orahe i mešajte dok se ne stegne. Izručite u tepsiju i dobro usitnite. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca pa istucani grilijaž. Promešajte dobro smesu pa je podelite na 3 dela. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ispecite 3 takve kore. Zasebno umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i zakuvajte na pari. Nakon što smesa krene da se zgušnjava dodajte polomljenu čokoladu i kuvajte još 15 minuta. Umućen puter dodajte u prohlađen fil pa dobro sjedinite. Pripremljenim filom premažite kore pa dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
STARINSKA INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa 3 fila
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
NUGAT TORTA MILUJE NEPCA Pravi se maltene sama, a svi će vam tražiti recept
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
STARINSKA GRILIJAŠ TORTA Sa tri kore i prepuna bogatog fila, i dupla mera će biti malo
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, a nema ko je ne voli.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)