STARINSKA GRILIJAŽ TORTA Moćna poslastica dostojna i kraljevske trpeze

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

grilijaš torta
Printscreen

Potrebno je:

Za kore:

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera 

Za grilijaž:

  • 200 g šećera
  • 200 g oraha

Za fil:

  • 12 jaja
  • 400 g šećera
  • 400 g čokolade za kuvanje
  • 375 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šećer otopite pa kada dobije karamel boju umešajte orahe i mešajte dok se ne stegne.  Izručite u tepsiju i dobro usitnite. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca pa istucani grilijaž. Promešajte dobro smesu pa je podelite na 3 dela. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ispecite 3 takve kore. Zasebno umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i zakuvajte na pari. Nakon što smesa krene da se zgušnjava dodajte polomljenu čokoladu i kuvajte još 15 minuta.  Umućen puter dodajte u prohlađen fil pa dobro sjedinite. Pripremljenim filom premažite kore pa dekorišite tortu po želji. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading