STARINSKI ČERVIŠ BUDI NOSTALGIJU Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz hleb ili pečen krompir.

červiš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g pilećeg mesa 
  • 3 čena belog luka
  • 100 g masti
  • 4 kašika brašna
  • suvi začin
  • so po ukusu

Priprema:
Vodom prelijte piletinu pa dodajte kašiku suvog biljnog začina i kuvajte, sve dok ne omekša. Onda ga izvadite i iskidajte na duge trakice. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju pa umešajte brašno i kratko propržite. Zatim pomerite tiganj sa šporeta pa dodajte seckano meso. Vratite na vatru i polako nalijte supu u kojoj se meso kuvalo, uz neprestano mešanje. 

 

Komentari (0)

Loading