STARINSKI ČERVIŠ BUDI NOSTALGIJU Ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz hleb ili pečen krompir.
Potrebno je:
- 300 g pilećeg mesa
- 3 čena belog luka
- 100 g masti
- 4 kašika brašna
- suvi začin
- so po ukusu
Priprema:
Vodom prelijte piletinu pa dodajte kašiku suvog biljnog začina i kuvajte, sve dok ne omekša. Onda ga izvadite i iskidajte na duge trakice. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju pa umešajte brašno i kratko propržite. Zatim pomerite tiganj sa šporeta pa dodajte seckano meso. Vratite na vatru i polako nalijte supu u kojoj se meso kuvalo, uz neprestano mešanje.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)