DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD SVAKOG BUREKA Polizaćete i tanjir koliko je slasna

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

lenja pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300-350 g vode

Za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 300 g praziluka
  • po potrebi so
  • po potrebi biber
  • 2 kašike ulja

Za prskanje kora:

  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode

Potrebno je:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Od brašna, soli i vode umesite testo pa ga ostavite pola sata da odstoji. Onda ponovo premesite i podelite testo na 4 jufke. Svaku premažite uljem pa prekrijte sa providnom folijom i ostavite da odmara.  Za to vreme napravite fil. Sečen praziluk prodinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso. Onda dobro začinite i dinstajte 15 minuta. Zatim razvucite svaku jufku što tanje pa je poprskajte sa smesom ulja i vode. Preko nanesite fil pa urolajte i savijte u krug. Poređajte pitu u okruglu tepsiju obloženu pek papirom, pa je ponovo poprskajte smesom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Onda malo pitu ohladite pa isecite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading