SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 10-12 suvih crvenih paprika
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 2 šolje pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 dl paradajz soka
- 3 dl ulja
- so, biber, mlevena paprika
- 3-4 kašike brašna
- 2 krompira
Priprema:
U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte, pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Paprike potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Ređajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i poklopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite paprike u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.
Možda vas zanima:
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
RUSKI KUVAR OTKRIO NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE Zamenite pirinač jednim sastojkom i biće još ukusnije
Kako je krenula sezona paprika osim za salatu možete i da ih napunite i da imate ručak za dva-tri dana. Zato je ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)