DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
Potrebno je:
- 200 g krem sira
- 150 g kisele pavlake
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2–3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene slatke crvene paprike
- ½ kašičice ljute tucane paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašika kajmaka za bogatiji ukus
Priprema:
U jednoj posudi izgnjelite krem sir pa dodajte kiselu pavlaku, paprike, lukove, biber i so. Sastojke dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa sipajte maslinovo ulje i kašiku kajmaka. Onda sve dobro sjedinite. Zatim salatu stavite u posudu sa poklopcem pa ostavite bar pola sata u frižideru dok se sastojci ne sjedine.
Možda vas zanima:
LAŽNA MIMOZA SALATA SE SMAŽE U TRENU Još ukusnija od originala, a bićete siti ceo dan
Pravi se brzo i lako, a savršena za slavu.
DANSKA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Kad je probate zaboravićete na rusku i mimozu
Kremasta i slasna, prste da poližete.
KREMASTA SALATA OD JOGURTA I PATLIDŽANA Osvežiće vas i rashladiti u trenu, a savršenog ukusa
Služite kao hladno predjelo.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
Komentari (0)