KAŠIKA ZDRAVLJA Vitaminska gusta čorba, popravlja raspoloženje
Sa hladnijim danima više mislimo na imunitet cele porodice. Zato vam donosimo fantastičan recepe za čorbu koju morate probati
Sastojci:
600 g pelata
1 glavica kelja
200 g leblebija iz konzerve
1 ljuta papričica
1 crni luk
2 kašike rendanog đumbira
1 kašika maslinovog ulja
1 šolja vode
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica soli
Priprema:
Kelj isecite na tračice, ljutu papričicu na kolutove, leblebiju ocedite od vode. U šerpi, na maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk, dodajte ljutu papriku, đumbir i dinstajte uz mešanje oko pet minuta. Dodajte vodu, pelat, kelj, leblebije i sve začine. Kada čorba provri, smanjite temperaturu na najnižu i krčkajte još oko pola sata. Štapnim mikserom napravite gustu čorbu. Dekorišite po želji - peršunom ili leblebijama ako vam je ostalo malo u konzervi.
Možda vas zanima:
KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)