SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti
Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 5-6 krompira
- 1 koncentrat paradajza (70g)
- so, biber, mlevena crvena paprika 1 kafena kašika suvog peršuna
- 4 šargarepe
- 2 paradajza
- 300 ml biljnog temeljca
- 1 konzerva crvenog pasulja (255g)
- ulje 1/2 kašičice šećera
Priprema: U dubljem tiganju zagrejte ulje, propržite meso, dodajte oba seckana luka, dodajte krompir isečen na kockice i začinite solju, biberom i paprikom. Dodati koncentrat, dobro izmešati, pa zaliti gustinom, dodati šećer, iseckanu šargarepu, peršun i ostaviti da se kuva uz povremeno dolivanje po malo vode. Dodati seckani paradajz. Pred kraj kuvanja dodati opran pasulj, sve dobro izmešati i na kraju začiniti. Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak itd.
Možda vas zanima:
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)