RUČAK NA KAŠIKU Kuvano jelo od krompira i pirinča imaćete za dva dana
Ovo jelo će vas odlično zasititi i može se jesti kao kompletan obrok.
Sastojci:
400 g krompira
200 g pirinča
100 ml soka od paradajza
1 crni luk
2 šargarepe
2 stabljike celera
2 l vode
1 kašičica mlevene
3 kašike ulja
So, biber, svež peršun
Priprema:
Luk iseckajte sitno, šargarepu na kolutove, celer na kockice, a krompir na komade veličine zalogaja. Na zagrejanom ulju prodinstajte luk, ubacite pripremljeno povrće, dinstajte dva minuta, pa dodajte pirinač, sok od paradajza, začine i vodu. Kuvajte dok krompir i pirinač ne omekšaju. Po potrebi dodajte još začina, pospite seckanim peršunom i poslužite.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, A SA MESOM Ima samo 3 sastojka, lako se pravi, a svima se dopada!
Imaćete bogat i ukusan ručak za malo para.
JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
ZDRAV RUČAK Najukusniji recept za čorbasti grašak sa piletinom i krompirom
Ako volite ukusno kuvano jelo, evo odlične ideje za ručak.
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)