RUČAK NA KAŠIKU Kuvano jelo od krompira i pirinča imaćete za dva dana
Ovo jelo će vas odlično zasititi i može se jesti kao kompletan obrok.
Sastojci:
400 g krompira
200 g pirinča
100 ml soka od paradajza
1 crni luk
2 šargarepe
2 stabljike celera
2 l vode
1 kašičica mlevene
3 kašike ulja
So, biber, svež peršun
Priprema:
Luk iseckajte sitno, šargarepu na kolutove, celer na kockice, a krompir na komade veličine zalogaja. Na zagrejanom ulju prodinstajte luk, ubacite pripremljeno povrće, dinstajte dva minuta, pa dodajte pirinač, sok od paradajza, začine i vodu. Kuvajte dok krompir i pirinač ne omekšaju. Po potrebi dodajte još začina, pospite seckanim peršunom i poslužite.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, A SA MESOM Ima samo 3 sastojka, lako se pravi, a svima se dopada!
Imaćete bogat i ukusan ručak za malo para.
JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
ZDRAV RUČAK Najukusniji recept za čorbasti grašak sa piletinom i krompirom
Ako volite ukusno kuvano jelo, evo odlične ideje za ručak.
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka
Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.
ARAPSKI KOLAČ Čokoladna rapsodija koja se pravi brzo i lako, kao osmišljena za uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)