PREDLOG ZA RUČAK Jednostavan gulaš od krompira, ali neverovatno ukusan
Odličan izbor jela za ručak, jer se brzo pravi, a možete da ga pripremite za dva dana.
Sastojci:
5-6 krompira
50 g graška
2 šargarepe
1 crni luk
2 kašike ulja
100 ml soka od paradajza
1 kocka za supu od povrća
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica suvog peršuna
Priprema:
Luk i šargarepu iseckajte na kockice, a krompir na komade veličine zalogaja. U lonac sipajte ulje, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte krompir i šargarepu, dinstajte 2 minuta, pa dodajte grašak i začine. Sipajte paradajz sok i vodu da prekrije krompir. Dodajte kocku za supu i peršun. Na srednjoj vatri u poklopljenom loncu kuvajte dok krompir omekša. Po potrebi dodajte još vode kako vam gulaš ne bi zagoreo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
PLJESKAVICE OD PIRINČA I KROMPIRA Jeftino jelo koje će vas odlično zasititi, a treba vam samo još salata
Možete da ih poslužite uz meso, sir ili jedete samo uz salatu.
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
RUČAK NA KAŠIKU Kuvano jelo od krompira i pirinča imaćete za dva dana
Ovo jelo će vas odlično zasititi i može se jesti kao kompletan obrok.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)