PRSTE DA POLIŽEŠ! Spolja hrskvav, iznutra sočan, začinjeni prepečeni batat
Mladim krompirićima retko koji prilog može da parira! Osim možda savršeno začinjenog i fino prepečenog slatkog krompira iz rerne. O, da, spremite se za aromatičniju i zdraviju varijantu omiljenog ručka!
Ko god je rekao da mladim krompirićima baš ništa ne može da parira, zasigurno nije probao pečeni batat iz rerne, koji pored toga što ima izrazitu aromu i slasnost, takođe poseduje i izrazite benefite za zdravlje.
Iako je batat kod nas poznat i kao "slatki krompir" zapravo sa krompirom nema ama baš nikakve, osim možda fizičke sličnosti. Nasuprot "teškom" krompiru, batat je vrlo lak za varenje, sadrži brojne vitamine i minerale i često se preporučuje u zdravoj ishrani ili tokom određenih dijeta, a poznato je i da reguliše šećer i krvni pritisak.
SASTOJCI:
2 srednja batata
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka (ili dve kašičice belog luka u prahu)
1 kašičica tamjana
1/2 kašičice ruzmarina
So i biber po ukusu
Rendani parmezan i seckani peršun
PRIPREMA:
Batat ne morate da ljuštite, ali ne zaboravite da koru dobro operete pre sečenja. Isecite povrće na štanglice ili kockice, po želji, stavite u vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem i začinite. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite batat da se peče oko 40 minuta ili dok ne poprimi zlatno-braonkastu boju. Ne zaboravite da tokom pečenja promešate batat. Nakon što ga izvadite iz rerne, dok je još vruć pospite po njemu seckani sveži peršun i narendani parmezan, a potom servirajte i uživajte!
POSNA BANOFI PITA Nepečena kremasta poslastica sa bananama idealna za sva veselja
Posna banofi pita osvojiće vas na prvi zalogaj.
FARBANJE JAJA PENOM ZA BRIJANJE Dobićete šare zvezdanog svemira a najmlađi će biti oduševljeni
Verujemo da će ovu neobičnu tehniku najviše voleti oni najmlađi.
POSNI PATLIDŽAN SA SIROM Delikates koji budi sva čula, za sva vremena i prilike
Fenomenalno sočno jelo pravićete i kada nije post.
PRODUŽITE TRAJANJE ZELENOJ SALATI I DO 6 NEDELJA Biće sveža kao da je tek kupljena
Primenite ovaj savet stručnjaka Ejmi Kros, i bićete oduševljeni rezultatom.
JAPANSKI KOLAČI SREĆE Poklonite najmilijima ove jednostavne deserte sa porukom i ulepšajte im dan
Nastali u Japanskoj kulturi, stekli su popularnost širom sveta, pa ih služe u brojnim restoranima. Jednostavni kolačići sadrže poruke u sebi koje mogu biti mudre izreke, motivišuće poruke ili saveti za budućnost. Iako nemaju mogućnost da zaista predvide budućnost često razvesele i zaintrigiraju posetioce restorana, da naruče baš njih.
Komentari (0)