PRSTE DA POLIŽEŠ! Spolja hrskvav, iznutra sočan, začinjeni prepečeni batat
Mladim krompirićima retko koji prilog može da parira! Osim možda savršeno začinjenog i fino prepečenog slatkog krompira iz rerne. O, da, spremite se za aromatičniju i zdraviju varijantu omiljenog ručka!
Ko god je rekao da mladim krompirićima baš ništa ne može da parira, zasigurno nije probao pečeni batat iz rerne, koji pored toga što ima izrazitu aromu i slasnost, takođe poseduje i izrazite benefite za zdravlje.
Iako je batat kod nas poznat i kao "slatki krompir" zapravo sa krompirom nema ama baš nikakve, osim možda fizičke sličnosti. Nasuprot "teškom" krompiru, batat je vrlo lak za varenje, sadrži brojne vitamine i minerale i često se preporučuje u zdravoj ishrani ili tokom određenih dijeta, a poznato je i da reguliše šećer i krvni pritisak.
SASTOJCI:
2 srednja batata
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka (ili dve kašičice belog luka u prahu)
1 kašičica tamjana
1/2 kašičice ruzmarina
So i biber po ukusu
Rendani parmezan i seckani peršun
PRIPREMA:
Batat ne morate da ljuštite, ali ne zaboravite da koru dobro operete pre sečenja. Isecite povrće na štanglice ili kockice, po želji, stavite u vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem i začinite. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite batat da se peče oko 40 minuta ili dok ne poprimi zlatno-braonkastu boju. Ne zaboravite da tokom pečenja promešate batat. Nakon što ga izvadite iz rerne, dok je još vruć pospite po njemu seckani sveži peršun i narendani parmezan, a potom servirajte i uživajte!
Možda vas zanima:
POMFRIT OD TIKVICA ZA FIT LINIJU Mnogo zdraviji, a preukusan, ukućani će stajati u redu za još
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
POMFRIT BEZ KAPI ULJA Preukusan, a mnogo zdraviji, polizaćete i tanjir koliko je slasan
Služite uz meso ili prilog po želji.
POMFRIT BEZ KAPI ULJA Podjednako slasan i ukusan, a mnogo zdraviji od onog klasičnog
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI POMFRIT BEZ KAPI ULJA Biće hrskav i spolja i iznutra, a mnogo zdraviji
Ukusan i slasan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)