PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno

Vesna Vukadinović

14:30

Sezonski recepti 0

Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.

PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Shutterstock

Sastojci:

1 kg kupusa

300-400 g junećih rebara

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

3 šargarepe

3 krompira

2 sveže paprike

2 sveža paradajza

2 lista lovora

1 manji koren celera

1 ljuta papričica

1 kašika mlevene paprike

So, biber, suvi biljni začin

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati iseckan beli luk i kad zamiriše, ubaciti juneća rebra i pržiti da se karamelizuju sa svih strana. Dodati na kolutove isečenu šargarepu, pržiti da omekša, pa ubaciti kockice celera i krompira, isečenu papriku. Pržiti 10 minuta, pa dodati isečen paradajz i krčkati dok njegov sok malo uvri. Tada dodati krupno isečen kupus i lovor. Pržiti 20 minuta. Posuti suvim biljnim začinom, solju i biberom, mlevenom paprikom, dodati iseckanu ljutu papričici i izmešati. Naliti toplom vodom da sve prekrije i krčkati na tihoj vatri 2 sata. Jelo je gotovo kad kupus omekša, a meso počne da se odvaja od kostiju. Po potrebi dodati još začina i skloniti sa vatre.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading