PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
Sastojci:
1 kg kupusa
300-400 g junećih rebara
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
3 krompira
2 sveže paprike
2 sveža paradajza
2 lista lovora
1 manji koren celera
1 ljuta papričica
1 kašika mlevene paprike
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati iseckan beli luk i kad zamiriše, ubaciti juneća rebra i pržiti da se karamelizuju sa svih strana. Dodati na kolutove isečenu šargarepu, pržiti da omekša, pa ubaciti kockice celera i krompira, isečenu papriku. Pržiti 10 minuta, pa dodati isečen paradajz i krčkati dok njegov sok malo uvri. Tada dodati krupno isečen kupus i lovor. Pržiti 20 minuta. Posuti suvim biljnim začinom, solju i biberom, mlevenom paprikom, dodati iseckanu ljutu papričici i izmešati. Naliti toplom vodom da sve prekrije i krčkati na tihoj vatri 2 sata. Jelo je gotovo kad kupus omekša, a meso počne da se odvaja od kostiju. Po potrebi dodati još začina i skloniti sa vatre.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom, svi traže dodatak!
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)