PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
Sastojci:
1 kg kupusa
300-400 g junećih rebara
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
3 krompira
2 sveže paprike
2 sveža paradajza
2 lista lovora
1 manji koren celera
1 ljuta papričica
1 kašika mlevene paprike
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati iseckan beli luk i kad zamiriše, ubaciti juneća rebra i pržiti da se karamelizuju sa svih strana. Dodati na kolutove isečenu šargarepu, pržiti da omekša, pa ubaciti kockice celera i krompira, isečenu papriku. Pržiti 10 minuta, pa dodati isečen paradajz i krčkati dok njegov sok malo uvri. Tada dodati krupno isečen kupus i lovor. Pržiti 20 minuta. Posuti suvim biljnim začinom, solju i biberom, mlevenom paprikom, dodati iseckanu ljutu papričici i izmešati. Naliti toplom vodom da sve prekrije i krčkati na tihoj vatri 2 sata. Jelo je gotovo kad kupus omekša, a meso počne da se odvaja od kostiju. Po potrebi dodati još začina i skloniti sa vatre.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom, svi traže dodatak!
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)