DODAJTE DVA SASTOJKA U PILAV I DOBIĆETE NOVO JELO Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj recept, proverite koliko je kremast i ukusan
Ova dva sastojka sigurno imate u kući, a od kasičnog pilava napraviće vrhunski gurmanluk

SASTOJCI:
Možda vas zanima:

TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

PILAV SA PILETINOM Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, za ručak koji se pamti
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.

PILAV SA PILETINOM Fantastičnog ukusa a svakoga će oduševiti
Savršen spoj pirinča i mesa, i jelo i prilog.
2 glavice luka
2 šargarepe
300g belog mesa
dva pileća bataka
1 šolja (2 dl) pirinča
tri čena belog luka
ulje
so
suvi začin
biber
kari
peršun
PRIPREMA:
Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)