PITA OD TIKVICA BEZ KORA Samo se umuti u jednoj činiji i ispeče, a ukus je božanstven!
Najbrži doručak ili večera, a pravi se od povrća.
Sastojci:
500 g rendanih oceđenih tikvica
300 g brašna
3 jaja
100 g feta sira (ili nekog sličnog)
5 kašika griza
100 ml ulja
1 glavica crnog luka
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
KORE NISU POTREBNE Pita od tikvica sa sirom, savršen doručak ili večera
Poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA OD TIKVICA BEZ KORA Umuti se očas posla, ispeče dok operete sudove i ukusan obrok je spreman!
Najbrži doručak ili večera koju možete pripremiti.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)