PITA OD TIKVICA BEZ KORA Samo se umuti u jednoj činiji i ispeče, a ukus je božanstven!

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Najbrži doručak ili večera, a pravi se od povrća.

kulinarski specijaliteti
Shutterstock

Sastojci:

500 g rendanih oceđenih tikvica

300 g brašna

3 jaja

100 g feta sira (ili nekog sličnog)

5 kašika griza

100 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading