PREDLOG ZA RUČAK Mekana dinstana džigerica s povrćem u ukusnom umaku

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Uvek ćete je praviti po ovom receptu.

kulinarski specijaliteti
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjske džigerice

4 glavice crnog luka

6 svežih paprika

7 paradajza

1 šargarepa

biber u zrnu

svež peršun

so, suvi biljni začin

slatka mlevena paprika

Priprema:

Džigericu isecite na kocke i dinstajte na zagrejanom ulju uz dodatak 2-3 čaše vode. Kada je napola gotova dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, papriku isečenu na kockice, so i biber po ukusu. Posle nekoliko minuta dodajte paradajz isečen na kockice i iseckan peršun. Dinstajte dok džigerica i povrće ne omekšaju. Nekoliko minuta pred kraj dodajte mlevenu papriku i suv biljni začin po ukusu. Poslužite uz pire krompir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading