BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN SA DOMAĆIM KORAMA Domaćice nikada ne koriste ovaj sastojak,a baš u njemu je "caka"
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
![Bundevara](/data/images/2023-03-29/49947_bundevara-shutterstock-1499282102_f.jpg?timestamp=1729461600)
Sastojci
Potrebno je:
1,5 kg rendane bundeve
500 g gotovih kora za pitu
2 kesice vanilin šećera
šećer
ulje
kašika cimetas
gazirana voda
Priprema
Izrendajte bundevu, pa joj dodajte vanilin šećer, cimet i promešajte. Prvu koru malo pouljite, pospite šećerom, poprskajte gazirenom vodom. Preko prve staviti drugu koru, takođe je malo pouljite uljem, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko druge kore staviti treću koru, pouljite je, pa na nju stavite par kašika bundeve, pa sve urolajte. Ponovite postupak sa ostatkom kora i fila. Pitu pecite 45 minuta na 200 stepeni.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![brokoli sa pavlakom](/data/images/2025-02-13/113937_screenshot-2025-02-13-152309_f.png)
BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
Komentari (0)