BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN SA DOMAĆIM KORAMA Domaćice nikada ne koriste ovaj sastojak,a baš u njemu je "caka"
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
Sastojci
Potrebno je:
1,5 kg rendane bundeve
500 g gotovih kora za pitu
2 kesice vanilin šećera
šećer
ulje
kašika cimetas
gazirana voda
Priprema
Izrendajte bundevu, pa joj dodajte vanilin šećer, cimet i promešajte. Prvu koru malo pouljite, pospite šećerom, poprskajte gazirenom vodom. Preko prve staviti drugu koru, takođe je malo pouljite uljem, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko druge kore staviti treću koru, pouljite je, pa na nju stavite par kašika bundeve, pa sve urolajte. Ponovite postupak sa ostatkom kora i fila. Pitu pecite 45 minuta na 200 stepeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)