BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN SA DOMAĆIM KORAMA Domaćice nikada ne koriste ovaj sastojak,a baš u njemu je "caka"
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
Sastojci
Potrebno je:
1,5 kg rendane bundeve
500 g gotovih kora za pitu
2 kesice vanilin šećera
šećer
ulje
kašika cimetas
gazirana voda
Priprema
Izrendajte bundevu, pa joj dodajte vanilin šećer, cimet i promešajte. Prvu koru malo pouljite, pospite šećerom, poprskajte gazirenom vodom. Preko prve staviti drugu koru, takođe je malo pouljite uljem, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko druge kore staviti treću koru, pouljite je, pa na nju stavite par kašika bundeve, pa sve urolajte. Ponovite postupak sa ostatkom kora i fila. Pitu pecite 45 minuta na 200 stepeni.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)