BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN SA DOMAĆIM KORAMA Domaćice nikada ne koriste ovaj sastojak,a baš u njemu je "caka"

Jelena Vukelić

15:02

Sezonski recepti 0

Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.

Bundevara
Shutterstock

Sastojci

Potrebno je:

1,5 kg rendane bundeve

500 g gotovih kora za pitu

2 kesice vanilin šećera

šećer

ulje

kašika cimetas

gazirana voda

Priprema

Izrendajte bundevu, pa joj dodajte vanilin šećer, cimet i promešajte. Prvu koru malo pouljite, pospite šećerom, poprskajte gazirenom vodom. Preko prve staviti drugu koru, takođe je malo pouljite uljem, pospite šećerom, poprskajte gaziranom vodom. Preko druge kore staviti treću koru, pouljite je, pa na nju stavite par kašika bundeve, pa sve urolajte. Ponovite postupak sa ostatkom kora i fila. Pitu pecite 45 minuta na 200 stepeni.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading