DOMAĆA SARMA KRALJICA SLAVA Odličan recept srpske kuhinje, uživaćete u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

U ovom receptu , fil se drugačije pravi a slanina daje posebnu draž.

sarma
Shutterstock

Sastojci:

2,5 kg  kiselog kupusa 
500 g svinjskog mlevenog mesa
500 g junećeg  mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
250 g pirinča
300 g svinjskih sušenih rebara 
50 g slanine
50 g sremske kobasice
lovorov list
jaje
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
3 kašičice biljnog začina
2 kašičice mlevene paprike
voda

Priprema

Odvojite listove kupusa i potopite ih malo u vodu. Četvrtinu glavice iseckajte na kockice. Na dno šerpe u kojoj ćete kuvati sarmu stavite nekoliko listova. Preko stavite malo kockica kupusa, seckanu kobasicu i suva rebra. U tiganju propržite crni luk, beli luk i seckanu slaninu, potom tu smesu istresite u činiju, dodajte mleveno meso (obe vrste), pirinač, jaje i začine pa sve dobro promešajte rukama. Uvijajte sarme i ređajte u šerpu. Između stavljajte suva rebra, kobasice i seckan kupus. Na kraju ubacite lovorov list, prekrijte listovima kupusa, nalijte nalijte vodom i kuvajte. Prekrijte sarmu tanjirom i kuvajte 3 sata na laganoj vatri. Dolivajte toplu vodu po potrebi. 15 ak minuta pred kraj dodajte zapršku.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading