MEDENA KRILCA Uživajte u slano-slatkoj rapsodiji ukusa, sočno i pikantno

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite pileća krilca na nov način. Dodajte im med i senf i začine. Osetite ovu čarobnu kombinaciju ljutog, kiselog i slatkog.

medena krilca
Shutterstock

Potrebno je

  • 20 pilećih krilaca
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike limunovog soka
  • 30ml maslinovog ulja
  • 8 čenova belog luka
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema

U većoj činiji pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja sos, posolite i pobiberite. Dodajte pileća krilca i prelijte ih marinadom. Pokrijte činiju i stavite je u frižider da odstoje po nekoliko sati, a najbolje preko noći. Posložite krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni, pola sata sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane.

Komentari (0)

Loading