MEDENA KRILCA Uživajte u slano-slatkoj rapsodiji ukusa, sočno i pikantno
Napravite pileća krilca na nov način. Dodajte im med i senf i začine. Osetite ovu čarobnu kombinaciju ljutog, kiselog i slatkog.
Potrebno je
- 20 pilećih krilaca
- 2 kašike senfa
- 2 kašike meda
- 2 kašike limunovog soka
- 30ml maslinovog ulja
- 8 čenova belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Priprema
U većoj činiji pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja sos, posolite i pobiberite. Dodajte pileća krilca i prelijte ih marinadom. Pokrijte činiju i stavite je u frižider da odstoje po nekoliko sati, a najbolje preko noći. Posložite krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni, pola sata sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)