HRSKAVI BATACI SA KUKURUZNIM PAHULJICAMA I KAČKAVALJEM Oboriće vas s nogu koliko su dobri
Savršen spoj mesa, kačkavalja i začina nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Probajte i uverite se.
Potrebno je
- 1 kg bataka
- 250 g margarina
- 150 g prezli
- 100 g kukuruznih pahuljica
- 300 g kačkavalja
- biber
- pola kašičice soli
- 1 kašika mešavine začina za piletinu
- 3 dl ulja
Priprema
Pomešajte prezle, rendani kačkavalj, kukuruznje pahuljice, so, biber i mešavinu začina za piletinu. Margarin otopite. Batake prokuvajte, ocedite i dobro obrišite ubrusom, umočite u rastopljeni margarin, a zatim ih uvaljajte u prethodno pripremljenu smesu. U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa pecite meso dok lepo ne porumeni.
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
Komentari (0)