HRSKAVI BATACI SA KUKURUZNIM PAHULJICAMA I KAČKAVALJEM Oboriće vas s nogu koliko su dobri
Savršen spoj mesa, kačkavalja i začina nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Probajte i uverite se.

Potrebno je
- 1 kg bataka
- 250 g margarina
- 150 g prezli
- 100 g kukuruznih pahuljica
- 300 g kačkavalja
- biber
- pola kašičice soli
- 1 kašika mešavine začina za piletinu
- 3 dl ulja
Priprema
Pomešajte prezle, rendani kačkavalj, kukuruznje pahuljice, so, biber i mešavinu začina za piletinu. Margarin otopite. Batake prokuvajte, ocedite i dobro obrišite ubrusom, umočite u rastopljeni margarin, a zatim ih uvaljajte u prethodno pripremljenu smesu. U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa pecite meso dok lepo ne porumeni.

PAŠTETA SA TUNJEVINOM Posna i slasna, a zdrava, za savršen početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ORAH KOLAČ SAVRŠEN ZA USKRS Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, nestaće sa stola čim se postavi.

KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.

NAĆOSI NA DOMAĆI NAČIN Recept koji morate da znate, biće slasni kao oni iz bioskopa
Samo dodajte umak po želji.
Komentari (0)