PUNJENI PARADAJZ ZAPEČEN U RERNI Savršena rapsodija sa mesom, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok koji osvaja na prvi zalogaj.

punjeni paradajz
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 4 parčeta slanine
  • jedna crvena paprika
  • 4 paradajza
  • pola glavice crvenog luka
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • maslinovo ulje
  • pola čaše vode

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U mleveno meso dodajte sitno seckanu papriku i slaninu. Dodajte jednu kašičicu suvog biljnog začinai malo bibera. Dodajte pola glavice sitno sečenog crvenog luka i dobro promešajte. Onda dodajte jednu kašičicu ulja pa opet promešajte da se sastojci dobro sjedine. Operite paradajz pa ga izdubite i punite smesom od mesa. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte sa malo maslinovog ulja i pola čaše vode. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading