SLANA TORTA SA TOST HLEBOM Pravi se brzo a govori 5 jezika, izdašna i ukusna
Savršeno predjelo za svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
- tost hleb
- 350 g majoneza
- 250 g dimljenog lososa
- 160 g tunjevine u ulju
- 50 g krem sira
- 1 kašičica peršuna
- zelene masline bez koštica
- mešana salata
- čeri paradajz
Priprema:
Tunjevinu dobro ocedite od ulja pa dodajte sa seckanim peršunom u 100 g majoneza. Dodajte zelenu salatu u drugih 100 g a u trećih dodajte losos i čeri. Podelite smesu sa salatom na dva jednaka dela. Isecite tri parčeta tost hleba bez korice pa poređajte jedno do drugog i premažite smesom od tunjevine, preko tri parčeta hleba, pa pola smese sa salatom, tri parčeta hleba, smesa sa lososom. Zatim opet tri parčeta hleba i smesa sa salatom i seckani čeri. Još jedan red hleba, pa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat. Preostalim majonezom pomešanim sa kremastim sirom premažite pa ukrasite tortu dimljenim lososom i seckanim maslinama. Prijatno!
Možda vas zanima:
PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
PROVERENI RECEPT Slana torta sa rozen korama postaće vam omiljeno predjelo
Sloj jedan pa drugi i očas posla gotova.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
PRESIJAVAĆE SE KAO KRISTALI Ofarbajte jaja na ovaj potpuno prirodni način, bićete oduševljeni rezultatom
Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.
DUNAVSKI TALASI U savršenom kremastom spoju sa višnjama, kolač stvoren za uživanje
Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
Komentari (0)