SLANA TORTA SA TOST HLEBOM Pravi se brzo a govori 5 jezika, izdašna i ukusna

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršeno predjelo za svečanu ili slavsku trpezu.

slana torta od tost hleba
Shutterstock

Potrebno je

  • tost hleb
  • 350 g majoneza
  • 250 g dimljenog lososa
  • 160 g tunjevine u ulju 
  • 50 g krem sira
  • 1 kašičica peršuna
  • zelene masline bez koštica
  • mešana salata
  • čeri paradajz
     

Priprema:
Tunjevinu dobro ocedite od ulja pa dodajte sa seckanim peršunom u 100 g majoneza. Dodajte zelenu salatu u drugih 100 g a u trećih dodajte losos i čeri. Podelite smesu sa salatom na dva jednaka dela. Isecite tri parčeta tost hleba bez korice pa poređajte jedno do drugog i premažite smesom od tunjevine, preko tri parčeta hleba, pa pola smese sa salatom, tri parčeta hleba, smesa sa lososom. Zatim opet tri parčeta hleba i smesa sa salatom i seckani čeri. Još jedan red hleba, pa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat. Preostalim majonezom pomešanim sa kremastim sirom premažite pa ukrasite tortu dimljenim lososom i seckanim maslinama. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading