KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka
Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.

1. Koristite jaja koja nisu sveža
Za pripremu kajgane najbitnije je da koristite sveža jaja.
2. Koristite pogrešan tiganj
Koristite dotrajali tiganj pa jaja zagore, ili od livenog gvožđa pa se zalepe. Izaberite tiganj koji se ne lepi, i nećete morati da gubite vreme na ribanje posle, a kajgana će biti preukusna.
3. Ne dodajete puter
Ako želite da poboljšate ukus kajgani, dodajte samo malo putera ili margarina..
4. Začine dodajete na kraju, a ne na početku pripreme
Stavljajte so i začine na gotovu kajganu, pre serviranja, umesti odmah kada pripremate.
5. Ne mešate neprestano
Potrebno je da mešate neprestano tokom prženja da biste izbegli gumastu strukturu.
6. Mešate metalnim priborom
Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Ako koristite metalno posuđe, oštetićete premaz na tiganju.
7. Dodajete mleko
Dobićete suviše vodenu smesu.
8. Pripremate kajganu na jakoj vatri
Najbolje je da zagrejete tiganj na srednjoj temperaturi pa tek onda dodajete jaja.
9. Mutite jaja u tiganju.
U činiji umutite jaja, začinite ih pa tek onda dodajte u tiganj. Nemojte direktno da razbijate jaja u tiganju i mutite.
10. Ostavljate ih dugo u tiganju
Gotova jaja odmah izvadite iz tiganja, dovoljna je mala količina toplote da se promene. Znači, čim isključite vatru izvadite jaja iz tiganja i servirajte.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)