KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.

kajgana
Shutterstock

1. Koristite jaja koja nisu sveža

Za pripremu kajgane najbitnije je da koristite sveža jaja.

2. Koristite pogrešan tiganj

Koristite dotrajali tiganj pa jaja zagore, ili od livenog gvožđa pa se zalepe. Izaberite tiganj koji se ne lepi, i nećete morati da gubite vreme na ribanje posle, a kajgana će biti preukusna. 

3. Ne dodajete puter 

Ako želite da poboljšate ukus kajgani, dodajte samo malo putera ili margarina..

4. Začine dodajete na kraju, a ne na početku pripreme

Stavljajte so i začine na gotovu kajganu, pre serviranja, umesti odmah kada pripremate.

5. Ne mešate neprestano

Potrebno je da mešate neprestano tokom prženja da biste izbegli gumastu strukturu. 

6. Mešate metalnim priborom

Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Ako koristite metalno posuđe, oštetićete premaz na tiganju.

7. Dodajete mleko

Dobićete suviše vodenu smesu.

8. Pripremate kajganu na jakoj vatri

Najbolje je da zagrejete tiganj na srednjoj temperaturi pa tek onda dodajete jaja.

9. Mutite jaja u tiganju.
U činiji umutite jaja, začinite ih pa tek onda dodajte u tiganj. Nemojte direktno da razbijate jaja u tiganju i mutite.

10. Ostavljate ih dugo u tiganju
Gotova jaja odmah izvadite iz tiganja, dovoljna je mala količina toplote da se promene. Znači, čim isključite vatru izvadite jaja iz tiganja i servirajte.

 

Komentari (0)

Loading