5 GREŠAKA KOD PRIPREME SLANINE Promenite i biće slasna i hrskava

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mnoge domaćice prave neku od ovih grešaka kada prže slaninu i zato rezultat nije najbolji. Albert Nuvin, kuvar i instruktor kulinarstva i Ešli Lonsdejl, autorka recepata i kulinarka u Butcherbox-u, izdvojili su šest najčešćih.

slanina
Shutterstock

1. Zagrevate tiganj

Najbolje je da pržite slaninu sa nezagrejanim tiganjem, masnoća u njoj će se ravnomerno otpustiti.

2. Pržite slaninu direktno iz frižidera

Za najbolje rezultate, nemojte da pržite slaninu čim je izvadite iz frižidera. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa onda pržite.

3. Koristite tiganj sa tankim dnom

Kada pržite slaninu izbegavajte da koristite tiganje sa tankim dnom, jer može da dovede do neravnomernog zagrevanja.

4. Pržite na visokoj temperaturi

Najbolje izbegavajte da pržite na visokim temperaturama, jer ćete tako da pokvarite ukus.

5. Previše slanine u tiganju

Ako stavite previše komada slanine, možete da dovedete do toga da se slepe, umesto da budu slasni i hrskavi.

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading