5 GREŠAKA KOD PRIPREME SLANINE Promenite i biće slasna i hrskava
Mnoge domaćice prave neku od ovih grešaka kada prže slaninu i zato rezultat nije najbolji. Albert Nuvin, kuvar i instruktor kulinarstva i Ešli Lonsdejl, autorka recepata i kulinarka u Butcherbox-u, izdvojili su šest najčešćih.
1. Zagrevate tiganj
Najbolje je da pržite slaninu sa nezagrejanim tiganjem, masnoća u njoj će se ravnomerno otpustiti.
2. Pržite slaninu direktno iz frižidera
Za najbolje rezultate, nemojte da pržite slaninu čim je izvadite iz frižidera. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa onda pržite.
3. Koristite tiganj sa tankim dnom
Kada pržite slaninu izbegavajte da koristite tiganje sa tankim dnom, jer može da dovede do neravnomernog zagrevanja.
4. Pržite na visokoj temperaturi
Najbolje izbegavajte da pržite na visokim temperaturama, jer ćete tako da pokvarite ukus.
5. Previše slanine u tiganju
Ako stavite previše komada slanine, možete da dovedete do toga da se slepe, umesto da budu slasni i hrskavi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)