5 GREŠAKA KOD PRIPREME SLANINE Promenite i biće slasna i hrskava
Mnoge domaćice prave neku od ovih grešaka kada prže slaninu i zato rezultat nije najbolji. Albert Nuvin, kuvar i instruktor kulinarstva i Ešli Lonsdejl, autorka recepata i kulinarka u Butcherbox-u, izdvojili su šest najčešćih.
1. Zagrevate tiganj
Najbolje je da pržite slaninu sa nezagrejanim tiganjem, masnoća u njoj će se ravnomerno otpustiti.
2. Pržite slaninu direktno iz frižidera
Za najbolje rezultate, nemojte da pržite slaninu čim je izvadite iz frižidera. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa onda pržite.
3. Koristite tiganj sa tankim dnom
Kada pržite slaninu izbegavajte da koristite tiganje sa tankim dnom, jer može da dovede do neravnomernog zagrevanja.
4. Pržite na visokoj temperaturi
Najbolje izbegavajte da pržite na visokim temperaturama, jer ćete tako da pokvarite ukus.
5. Previše slanine u tiganju
Ako stavite previše komada slanine, možete da dovedete do toga da se slepe, umesto da budu slasni i hrskavi.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)