5 GREŠAKA KOD PRIPREME SLANINE Promenite i biće slasna i hrskava
Mnoge domaćice prave neku od ovih grešaka kada prže slaninu i zato rezultat nije najbolji. Albert Nuvin, kuvar i instruktor kulinarstva i Ešli Lonsdejl, autorka recepata i kulinarka u Butcherbox-u, izdvojili su šest najčešćih.
1. Zagrevate tiganj
Najbolje je da pržite slaninu sa nezagrejanim tiganjem, masnoća u njoj će se ravnomerno otpustiti.
2. Pržite slaninu direktno iz frižidera
Za najbolje rezultate, nemojte da pržite slaninu čim je izvadite iz frižidera. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa onda pržite.
3. Koristite tiganj sa tankim dnom
Kada pržite slaninu izbegavajte da koristite tiganje sa tankim dnom, jer može da dovede do neravnomernog zagrevanja.
4. Pržite na visokoj temperaturi
Najbolje izbegavajte da pržite na visokim temperaturama, jer ćete tako da pokvarite ukus.
5. Previše slanine u tiganju
Ako stavite previše komada slanine, možete da dovedete do toga da se slepe, umesto da budu slasni i hrskavi.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Komentari (0)