ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.

ćufte u bešamel sosu
Shutterstock

Potrebno je
Za cufte :

  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 100 ml mleka
  • parče hleba
  • začin po ukusu
  • ulje

Za bešamel sos :

  • 100 g putera 
  •  2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • začin po ukusu

Za posipanje :

  • 150 g kačkavalja

Priprema

U dublju posudu stavite mleveno meso pa dodajte seckan crni luk i jaje i izmešajte. U mleko potopite hleb pa ocedite i dodajte u posudu sa mesom. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin. Dodajte prezle i sve dobro izmesite rukama. Uzimajte po malo od smese pa oblikujte ćufte. Na zagrejanom ulju pržite ćufte dok ne porumene, sa obe strane. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Sipajte vruće mleko i začinite. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Preručite ćufte u vatrostalnu činiju pa ih prelijte bešamelom. Sve pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!

Komentari (0)

Loading