ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
Za cufte :
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 100 ml mleka
- parče hleba
- začin po ukusu
- ulje
Za bešamel sos :
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- začin po ukusu
Za posipanje :
- 150 g kačkavalja
Priprema
U dublju posudu stavite mleveno meso pa dodajte seckan crni luk i jaje i izmešajte. U mleko potopite hleb pa ocedite i dodajte u posudu sa mesom. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin. Dodajte prezle i sve dobro izmesite rukama. Uzimajte po malo od smese pa oblikujte ćufte. Na zagrejanom ulju pržite ćufte dok ne porumene, sa obe strane. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Sipajte vruće mleko i začinite. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Preručite ćufte u vatrostalnu činiju pa ih prelijte bešamelom. Sve pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)