TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.

Potrebno je
- 5 šoljica belog brašna
- 1 ½ šolje mleka
- četvrtina šolje ulja
- 3 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 10 g kvasca
Za začinjenu govedinu:
- 450 g mlevene govedine
- 1 crvena paprika
- zeleni biber
- 2 paradajza
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 kašika paradajza
- 1 ½ kašika kumina
- 1 ½ kašika bibera
- 3 kašike soli
- seckani peršun
- petina šolje maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, mleko, ulje, so, šećer i kvasac. Mesite testo 5 minuta pa ostavite 2 sata. Dodajte paradajz, papriku, luk i peršun u blender i izblendajte, da dobijete jedinstvenu smesu. Onda dodajte meso, paradajz pire i začine pa napravite smesu. Oblikujte loptice od testa. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom nanesite smesu od mesa, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta. Na kraju, poprskajte sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Bon appetit!

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)