TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 5 šoljica belog brašna
- 1 ½ šolje mleka
- četvrtina šolje ulja
- 3 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 10 g kvasca
Za začinjenu govedinu:
- 450 g mlevene govedine
- 1 crvena paprika
- zeleni biber
- 2 paradajza
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 kašika paradajza
- 1 ½ kašika kumina
- 1 ½ kašika bibera
- 3 kašike soli
- seckani peršun
- petina šolje maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, mleko, ulje, so, šećer i kvasac. Mesite testo 5 minuta pa ostavite 2 sata. Dodajte paradajz, papriku, luk i peršun u blender i izblendajte, da dobijete jedinstvenu smesu. Onda dodajte meso, paradajz pire i začine pa napravite smesu. Oblikujte loptice od testa. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom nanesite smesu od mesa, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta. Na kraju, poprskajte sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)