POSNI GULAŠ Ni malo ne zaostaje za onim klasičnim, a šampinjoni mu daju šmek
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- jedna glavica crnog luka
- 150 ml soka od paradajza
- 2 pune kašike ulja
- voda po potrebi
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- pola kašičice ljute mlevene paprike
- 2 lovorova lista
- so
- biber po ukusu
Priprema
Crni luk očistite pa sitno iseckajte na kockice. Onda operite, očistite i isecite šampinjone. Prodinstajte crni luk na zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje. Dodajte vodu po potrebi, jer će šampinjoni da puste sok. Posolite i pobiberite, pa dodajte mlevenu papriku. Promešajte i dinstajte još 10 minuta. Pred kraj dodajte lovorov list. Promešajte i pustite da se krčka 5 minuta. Gulaš od šampinjona je spreman. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)