5 NAJBOLJIH MARINADA ZA MESO Roštilj će biti slasan i aromatičan, za pravo zadovoljstvo
Osnovna marinada, od tamnog piva, pikantna ili bbq dodaće na ukusu svakom mesu.
![marinada za meso](/data/images/2024-05-27/88936_shutterstock-515248924_f.jpg?timestamp=1716760800)
1. Osnovna marinada
Potrebno je
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- sveže krupno mleveni biber
- 4 čena belog luka
Priprema
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte. Kad dobijete emulziju dodajte i preostalu količinu ulja i sirćeta, pa time dobro protrljajte meso sa svih strana.
2. BBQ marinada
Potrebno vam je:
- 1 šoljica paradajz sosa
- 2 kašičice šećera
- pola šoljice vode
- ¼ šoljice sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica crvene paprika
Priprema
U posudu stavite sve sastojke i zagrejte na laganoj vatri. Pustite da prokuva, smanjite vatru i pustite da se marinada polako kuva jedan sat. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je prebacite u staklenu posudu s poklopcem. Čuvajte u frižideru.
3. Marinada od tamnog piva
Potrebno vam je
- 200 ml paradajz sosa
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 330 ml tamnog piva
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- pola kašičice mlevenog čilija
Priprema
Prokuvajte sastojke na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje. Nakon 30-40 minuta, kada postignete željenu gustinu, sklonite s vatre i pustite da se ohladi u potpunosti. Ohlađeni sos prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u frižidru.
4. Slatko ljuta marinada
Potrebno vam je:
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika kajenskog bibera
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 200 ml ulja
Priprema
Pomešajte sve sastojke pomešajte i čuvajte u zatvorenoj posudi.
5. Pikantna marinada
Potrebno vam je:
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika smeđeg šećera
- pola kašike soli
- pola kašike bibera
- pola kašike belog luka u prahu
- 1 kašika crvene paprike
- pola kašike kajenskog bibera
- 200 ml suncokretovog ulja
- 2 kašike senfa
Priprema
Stavite sve sastojke u posudu pa promešajte.Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
![farbanje jaja](/data/images/2023-04-13/51435_shutterstock-1039249435_f.jpg)
RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
![marinada za meso](/data/images/2024-04-18/84588_shutterstock-612616835_f.jpg)
OSNOVNA MARINADA Slaže se sa svim vrstama mesa i ribom, a daje sočnost i mekoću
Za najbolji ukus, potrebno je da meso držite u marinadu bar sat vremena, a najbolje 2 sata pre roštiljanja.
![brašno](/data/images/2024-04-09/83673_testo-shutterstock-1030814158_f.jpg)
NAPRAVITE TESTO KOJE NARASTE ZA 5 MINUTA Uspeće svima a kiflice će biti preukusne
Za dobre kiflice ili pite potrebno je da imate dobar recept za testo. Ako nemate vremena da čekate po sat vremena da testo naraste, primenite ovaj recept i narašće za 5 minuta.
![kocke za supu od povrća](/data/images/2024-04-02/82944_shutterstock-488627344_f.jpg)
KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆU KOCKU ZA SUPU OD POVRĆA? Priprema je jednostavna, a ukus izvanredan
Lako možete sami da napravite kocku za supu od povrća. Uspeće i potpunim početnicima, a još je zdravija i ukusnija, od one kupovne.
![kikiriki salata sa šunkom](/data/images/2024-06-17/91093_shutterstock-1206914119_f.jpg)
KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Sočna i slasna, a smaže se za tren oka, prste da poližete
Nedoljiva salata krepi dušu i telo, a pravi se za tren oka.
![galete](/data/images/2024-06-17/91127_galeta_f.jpg)
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
![lazanja supa](/data/images/2024-06-17/91091_shutterstock-1560393176_f.jpg)
AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
![tartiflet](/data/images/2023-01-11/43818_jednostavantartiflet-1564431712_f.jpg)
TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka
![kačkavalj šnicle](/data/images/2024-06-17/91087_kackavalj-snicle_f.jpg)
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)