ČIZKEJK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, prste da poližete
Fenomenalni kolač na drugačiji način.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Za koru:
- 200 g keksa
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1,5 kašičica cimeta
- 1,5 kašika braon šećera
- 50 g putera
Za mrvice od testa i jabuke:
- 150 g jabuka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g brašna
- 80 g braon šećera
- 70 g putera sobne temperature
Za čizkejk fil:
- 600 g krem sira
- 200 g šećera
- 150 g pavlake
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jajeta
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Stavite keks, braon šećer, cimet i oraščić u blender, pa dobro izblendajte. Dodajte otopljeni puter pa opet izblendajte. U pleh obložen papirom za pečenje preručite pripremljenu smesu, pa rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pustite da se prohladi. Jabuke isecite na kockice, pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa pokrijte providnom folijom. Zasebno pomešajte brašno, puter i braon šećer. Sjedinite rukama dok ne dobijete mrvice, pa pokrijte providnom folijom. Umutite kratko krem sir, dodajte šećer pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte pavlaku sa kukuruznim skrobom, da ne bude grudvica. Dodajte krem sir i vanilu, pa mikserom sjedinite. Onda postepeno dodajte jaja i mutite. Fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko toga sipajte smesu od jabuka pa mrvice od testa. Obložite pleh alu folijom, pa stavite u dublju tepsiju. Do pola sipajte vrelu vodu. Pecite čizkejk oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Lagano protresite pleh. Isključite rernu i malo otvorite vrata, a čizkejk ostavite unutra da se hladi nekih sat vremena. Izvadite ga iz rerne pa skinite alu foliju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi još sat vremena, pa stavite u frižider preko noći. Bon appettit!

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)