ČIZKEJK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, prste da poližete
Fenomenalni kolač na drugačiji način.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1,5 kašičica cimeta
- 1,5 kašika braon šećera
- 50 g putera
Za mrvice od testa i jabuke:
- 150 g jabuka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g brašna
- 80 g braon šećera
- 70 g putera sobne temperature
Za čizkejk fil:
- 600 g krem sira
- 200 g šećera
- 150 g pavlake
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jajeta
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Stavite keks, braon šećer, cimet i oraščić u blender, pa dobro izblendajte. Dodajte otopljeni puter pa opet izblendajte. U pleh obložen papirom za pečenje preručite pripremljenu smesu, pa rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pustite da se prohladi. Jabuke isecite na kockice, pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa pokrijte providnom folijom. Zasebno pomešajte brašno, puter i braon šećer. Sjedinite rukama dok ne dobijete mrvice, pa pokrijte providnom folijom. Umutite kratko krem sir, dodajte šećer pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte pavlaku sa kukuruznim skrobom, da ne bude grudvica. Dodajte krem sir i vanilu, pa mikserom sjedinite. Onda postepeno dodajte jaja i mutite. Fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko toga sipajte smesu od jabuka pa mrvice od testa. Obložite pleh alu folijom, pa stavite u dublju tepsiju. Do pola sipajte vrelu vodu. Pecite čizkejk oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Lagano protresite pleh. Isključite rernu i malo otvorite vrata, a čizkejk ostavite unutra da se hladi nekih sat vremena. Izvadite ga iz rerne pa skinite alu foliju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi još sat vremena, pa stavite u frižider preko noći. Bon appettit!
Možda vas zanima:
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)