ČIZKEJK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, prste da poližete
Fenomenalni kolač na drugačiji način.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g keksa
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1,5 kašičica cimeta
- 1,5 kašika braon šećera
- 50 g putera
Za mrvice od testa i jabuke:
- 150 g jabuka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g brašna
- 80 g braon šećera
- 70 g putera sobne temperature
Za čizkejk fil:
- 600 g krem sira
- 200 g šećera
- 150 g pavlake
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jajeta
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Stavite keks, braon šećer, cimet i oraščić u blender, pa dobro izblendajte. Dodajte otopljeni puter pa opet izblendajte. U pleh obložen papirom za pečenje preručite pripremljenu smesu, pa rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pustite da se prohladi. Jabuke isecite na kockice, pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa pokrijte providnom folijom. Zasebno pomešajte brašno, puter i braon šećer. Sjedinite rukama dok ne dobijete mrvice, pa pokrijte providnom folijom. Umutite kratko krem sir, dodajte šećer pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte pavlaku sa kukuruznim skrobom, da ne bude grudvica. Dodajte krem sir i vanilu, pa mikserom sjedinite. Onda postepeno dodajte jaja i mutite. Fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko toga sipajte smesu od jabuka pa mrvice od testa. Obložite pleh alu folijom, pa stavite u dublju tepsiju. Do pola sipajte vrelu vodu. Pecite čizkejk oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Lagano protresite pleh. Isključite rernu i malo otvorite vrata, a čizkejk ostavite unutra da se hladi nekih sat vremena. Izvadite ga iz rerne pa skinite alu foliju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi još sat vremena, pa stavite u frižider preko noći. Bon appettit!
Možda vas zanima:
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
OBRNUTI ČIZKEJK Čuveni desert bez pečenja i brašna kome popularnost samo raste
Fenomenalni desert na drugačiji način, a gotov za 15 minuta, prste da poližete.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)