ČIZKEJK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni kolač na drugačiji način.

čizkejk od jabuka
Shutterstock

Potrebno je

Za koru: 

  • 200 g keksa 
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 1,5 kašičica cimeta 
  • 1,5 kašika braon šećera
  • 50 g putera

Za mrvice od testa i jabuke:

  • 150 g jabuka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g brašna
  • 80 g braon šećera
  • 70 g putera sobne temperature

Za čizkejk fil:

  • 600 g krem sira 
  • 200 g šećera
  • 150 g pavlake 
  • 1 kašika kukuruznog škroba
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 3 jajeta

Priprema

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Stavite keks, braon šećer, cimet i oraščić u blender, pa dobro izblendajte. Dodajte otopljeni puter pa opet izblendajte. U pleh obložen papirom za pečenje preručite pripremljenu smesu, pa rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pustite da se prohladi. Jabuke isecite na kockice, pa pomešajte sa šećerom i cimetom. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa pokrijte providnom folijom. Zasebno pomešajte brašno, puter i braon šećer. Sjedinite rukama dok ne dobijete mrvice, pa pokrijte providnom folijom. Umutite kratko krem sir, dodajte šećer pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte pavlaku sa kukuruznim skrobom, da ne bude grudvica. Dodajte krem sir i vanilu, pa mikserom sjedinite. Onda postepeno dodajte jaja i mutite. Fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko toga sipajte smesu od jabuka pa mrvice od testa. Obložite pleh alu folijom, pa stavite u dublju tepsiju. Do pola sipajte vrelu vodu. Pecite čizkejk oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Lagano protresite pleh. Isključite rernu i malo otvorite vrata, a čizkejk ostavite unutra da se hladi nekih sat vremena. Izvadite ga iz rerne pa skinite alu foliju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi još sat vremena, pa stavite u frižider preko noći. Bon appettit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading