LEPA BRENA TORTA Čokoladna, kalorična i očaravajuća poslastica za prave gurmane
Torta nazvana po čuvenoj pevačici, uživala je veliku popularnost 80 ih godina 20 veka.
![torta lepa brena](/data/images/2024-07-02/92696_shutterstock-1911406543_f.jpg?timestamp=1719871200)
Potrebno je
Za jednu koru:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 12 kašika oraha
- 2 kašike brašna
Za prvi fil:
- 18 žumanaca
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 1 margarin
Za drugi fil:
- 300 g oraha
- 100 ml mleka
- 125 g margarina
- 200 g prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca i šećer. Dodajte orahe i brašno. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale 2 kore, ukupno treba da imate 3. Žumanca i šećer skuvajte na pari pa kuvanoj smesi dodajte čokoladu, za prvi fil. Kada se fil prohladi, dodajte margarin. U šerpu sipajte mleko pa pustite da provri, a zatim dodajte šećer i orahe. Kada se drugi fil prohladi, dodajte i margarin. Tortu filujte sledećim redosledom:prva kora-fil 1-fil 2-druga kora-fil 1-fil 2-treća kora. Ukrasite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![torta sa jagodama](/data/images/2024-06-28/92342_fb-img-1717768414364_f.jpg)
SANJINA TORTA SA JAGODAMA BUDI SVA ČULA Vanila i dosta fila joj daju šmek, nema joj ravne
Pripremite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Sanje Milojević iz Šapca
![sladoled torta](/data/images/2024-06-26/92158_shutterstock-1847757784_f.jpg)
SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![torta čarolija anđela](/data/images/2024-06-21/91615_1000051161-01_f.jpeg)
ČAROLIJA ANĐELA ZA LUKU Recept i intervju sa Draganom Varevac
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa tri fila i kremom od pistaća po receptu Dragane Varevac iz Kraljeva
![krem od kokosa](/data/images/2024-07-04/92922_shutterstock-1385244464_f.jpg)
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
![posna krompiruša](/data/images/2024-07-04/92910_shutterstock-2408936961_f.jpg)
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
![krem od vanile](/data/images/2024-07-04/92906_shutterstock-2048229167_f.jpg)
POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
![posni čupavci na vodi](/data/images/2024-07-05/93048_shutterstock-2097577366_f.jpg)
ČUPAVCI NA VODI Zbog mera na čaše uspevaju svima, za prave sladokusce
Fenomenalni kolač idealan za svečanu i slavsku trpezu, a ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom.
![pašteta od čvaraka](/data/images/2024-07-04/92909_shutterstock-653664487_f.jpg)
PAŠTETA OD ČVARAKA Gurmanski namaz za one izbirljive, aromatičan i slasan
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)