LEPA BRENA TORTA Čokoladna, kalorična i očaravajuća poslastica za prave gurmane
Torta nazvana po čuvenoj pevačici, uživala je veliku popularnost 80 ih godina 20 veka.
Potrebno je
Za jednu koru:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 12 kašika oraha
- 2 kašike brašna
Za prvi fil:
- 18 žumanaca
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 1 margarin
Za drugi fil:
- 300 g oraha
- 100 ml mleka
- 125 g margarina
- 200 g prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca i šećer. Dodajte orahe i brašno. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale 2 kore, ukupno treba da imate 3. Žumanca i šećer skuvajte na pari pa kuvanoj smesi dodajte čokoladu, za prvi fil. Kada se fil prohladi, dodajte margarin. U šerpu sipajte mleko pa pustite da provri, a zatim dodajte šećer i orahe. Kada se drugi fil prohladi, dodajte i margarin. Tortu filujte sledećim redosledom:prva kora-fil 1-fil 2-druga kora-fil 1-fil 2-treća kora. Ukrasite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)