TIKVENJAČA Starinska pita po baka Marinom receptu koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna pita sa tikvica osvaja ukusom, a držaće vas dugo sitim.

pita sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 3 tikvice
  • 200 g feta sira
  • 3 jaja
  • 100 ml jogurta
  • so, ulje

Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite da puste vodu, zatim ih ocedite. Umutite jaja, dodajte izgnječen feta sir, jogurt i tikvice. Kore za pitu filujte smesom, ređajte u podmazan pleh. Premažite pitu uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading