PITA SA JOGURTOM Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli
Slasna pita idealna za doručak ili večeru, uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
Potrebno je
- 500 ml jogurta
- 500 g kora za pitu
- 5 jaja
- jedna kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- jedan prašak za pecivo
Priprema
4 jaja ulupajte sa soli, dodajte jogurt, ulje i vodu, i promešajte. Dodajte prašak za pecivo i dobro sjedinite. Odvojite nekoliko kašika od smese sa strane. U pleh obložen pek papirom stavite dve kore. Ostatak savijte u lepezu, na širinu od dva prsta. Poslažite lepeze jednu do druge, preko kora u plehu. Sve prelijte umućenom smesom. Četkicom rasporedite po žljebovima. Ostatak smese umutite sa jajetom pa prelijte preko pite. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)