SLADOLED OD VANILE Klasik koji miriše na dane detinjstva i budi nostalgiju, a kao onaj iz poslastičarnice
Pravi izbor za vrele letnje dane koji osvežava u trenu.
Potrebno je
- 2 supene kašike šećera
- šolja mleka
- pola kafene kašičice ekstrakta vanile
- pola šolje soli
- led
- kesa sa patent sa zatvaračem (4l)
- kesa sa patent sa zatvaračem (2l)
Priprema
U jednoj posudi promešajte šećer, mleko i ekstrakt vanile. Smesu stavite u manju kesu, i uverite se da je dobro zatvorena. U većoj kesi pomešajte led i so. Zatim, manju kesu stavite u veću. Zatvorite dobro i protresite oko 8 minuta. Hladnom vodom isperite kesu da se spolja uklone ostaci soli. Otvorite kesu i uživajte u desertu.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA Svi ga vole, a treba vam samo 3 sastojka
Kremast i ukusan, pravićete stalno.
DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICA I ledi i sladi u isto vreme, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI SLADOLED OD ČOKOLADE Treba vam samo 3 sastojka, a topi se u ustima
Rashlađuje i sladi u isto vreme.
DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)