SLADOLED OD VANILE Klasik koji miriše na dane detinjstva i budi nostalgiju, a kao onaj iz poslastičarnice
Pravi izbor za vrele letnje dane koji osvežava u trenu.
Potrebno je
- 2 supene kašike šećera
- šolja mleka
- pola kafene kašičice ekstrakta vanile
- pola šolje soli
- led
- kesa sa patent sa zatvaračem (4l)
- kesa sa patent sa zatvaračem (2l)
Priprema
U jednoj posudi promešajte šećer, mleko i ekstrakt vanile. Smesu stavite u manju kesu, i uverite se da je dobro zatvorena. U većoj kesi pomešajte led i so. Zatim, manju kesu stavite u veću. Zatvorite dobro i protresite oko 8 minuta. Hladnom vodom isperite kesu da se spolja uklone ostaci soli. Otvorite kesu i uživajte u desertu.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Ukusniji i zdraviji od kupovnog, a grčki jogurt mu daje posebnu draž
Pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KOJU VRSTU JABUKA DA IZABERETE? Nije isto da li pravite kompot ili pitu, ovo će vas iznenaditi
Zavisno od poslastice ili deserta koju pravite, nije isto da li ćete da izaberete Zlatni delišes ili Greni Smit.
LETNJI SLATKIŠ Napravite sladoled sa krem bananicama i oduševite ukućane!
Postaće vam omiljena poslastica.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
Komentari (0)