BATACI SA MEDOM Rapsodija različitih ukusa u slatko-slanom spoju, obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je
- 4 pileća bataka
- 4 kašike meda
- 2 kašike soja-sosa
- 2 čena belog luka (iseckana)
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber po ukusu
Priprema:
U posudi pomešajte med, soja-sos, beli luk i maslinovo ulje. Batake prelijte ovom marinadom i ostavite da stoje 30 minuta. Zagrejte ulje u tiganju i pržite batake dok ne postanu zlatnosmeđi. Smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta, povremeno prelivajući marinadom.
Možda vas zanima:
BATACI U PARADAJZ SOSU Sočni i aromatični, klasik na drugačiji način
Ako volite batake, ove u paradajz sosu ćete da obožavate.
HRSKAVI BATACI SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM A meso se lepi za prste
Sočno jelo osvaja na prvi zalogaj, a greje dušu i telo.
VOJVOĐANSKI BATACI SA VIŠNJAMA U savršenoj mesno-kiselkastoj harmoniji ukusa
Napravite batake na vojvođanski način. Slasni su, hrskavi, a meso se lepi za prste.
BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste
Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)