ŠPAGETE "AGLIO E OLIO" Napuljski aromatični specijalitet koji je nekada bio jelo siromašnih
Danas se služi u brojnim poznatim restoranima, probajte i uverite se zašto je toliko popularno.
Potrebno je
- 200 g italijanskih špageta
- 2 litre vode
- 1 kafena kašičica soli
Za preliv:
- 6 krupnijih čenova belog luka
- 50 ml kvalitetnog maslinovog ulja
- 1 vezica peršuna
- 100 g parmezana
- pola kafene kašičice soli
- pola kafene kašičice sveže mlevenog bibera
- 1 kafene kašičice tucane paprike
- 125 ml vruće vode u kojoj su se kuvali špageti
Priprema
Operite vezicu peršuna, pa ocedite i osušite čistom krpom. Isecite sitno pa oljuštite i sitno iseckajte beli luk. Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Viljuškom mešajte. U zagrejanom ulju na tiganju, na tihoj vatri, propržite listiće belog luka, uz povremeno mešanje. Sipajte vodu u kojoj su se skuvale špagete. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta. Zatim procedite skuvanu testeninu pa je prebacite u šerpu u kojoj se kuvala. Pospite so, biber i tucanu papriku. Dodajte ulje i luk iz tiganja. Umešajte rendani sir i seckani peršun, pa dobro promešajte. Služite toplo. Bon appetit!
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
NAMIRNICE KOJE POMAŽU KOD VISOKOG PRITISKA Ovo voće je uvek dostupno
Postoje prirodni načini da smanjite visok pritisak, pomoću ishrane.
KREM SUPA OD TIKVICA Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
Ako volite tikvice, ovu supu ćete obožavati.
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
AKO JE MESO ŽILAVO URADITE OVO Provereni saveti da bude sočno i mekano kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u ručku.
Komentari (0)