ŠPAGETE "AGLIO E OLIO" Napuljski aromatični specijalitet koji je nekada bio jelo siromašnih
Danas se služi u brojnim poznatim restoranima, probajte i uverite se zašto je toliko popularno.
Potrebno je
- 200 g italijanskih špageta
- 2 litre vode
- 1 kafena kašičica soli
Za preliv:
- 6 krupnijih čenova belog luka
- 50 ml kvalitetnog maslinovog ulja
- 1 vezica peršuna
- 100 g parmezana
- pola kafene kašičice soli
- pola kafene kašičice sveže mlevenog bibera
- 1 kafene kašičice tucane paprike
- 125 ml vruće vode u kojoj su se kuvali špageti
Priprema
Operite vezicu peršuna, pa ocedite i osušite čistom krpom. Isecite sitno pa oljuštite i sitno iseckajte beli luk. Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Viljuškom mešajte. U zagrejanom ulju na tiganju, na tihoj vatri, propržite listiće belog luka, uz povremeno mešanje. Sipajte vodu u kojoj su se skuvale špagete. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta. Zatim procedite skuvanu testeninu pa je prebacite u šerpu u kojoj se kuvala. Pospite so, biber i tucanu papriku. Dodajte ulje i luk iz tiganja. Umešajte rendani sir i seckani peršun, pa dobro promešajte. Služite toplo. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)