5 RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE DINJU Povrće koje ljušti kilograme, ali i sprečava ovu bolest
Namirnica bogata vitaminima i mineralima osvežiće vas u vrelim danima
Iako mnogi smatraju dinju voćem, botanički gledano, spada u povrće, ističe poznata nutricionistkinja Jasna Vujičić.
1. Bogata vitaminima i mineralima
Prebogata kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, fosforom, natrijumom, cink, gvožđem, bakrom, sumporom.
2. Štiti od kradiovaskularnih bolesti
Konzumiranje dinje svaki dan smanjiće rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti.
3. Idealna za dijetu
Namirnica sa 95 % vode odgovaraće osobama na dijetetskom režimu ishrane.
4. Štiti od starenja
Pospešuje stvaranje i održavanje kolagena što će poboljšati strukturu kose i kože,vid i ten.
5. Sprečava nadimanje
Zbog visokog sadržaja biljnih vlakana pomoćiće varenju i nadutosti stomaka.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)