5 RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE DINJU Povrće koje ljušti kilograme, ali i sprečava ovu bolest
Namirnica bogata vitaminima i mineralima osvežiće vas u vrelim danima
Iako mnogi smatraju dinju voćem, botanički gledano, spada u povrće, ističe poznata nutricionistkinja Jasna Vujičić.
1. Bogata vitaminima i mineralima
Prebogata kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, fosforom, natrijumom, cink, gvožđem, bakrom, sumporom.
2. Štiti od kradiovaskularnih bolesti
Konzumiranje dinje svaki dan smanjiće rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti.
3. Idealna za dijetu
Namirnica sa 95 % vode odgovaraće osobama na dijetetskom režimu ishrane.
4. Štiti od starenja
Pospešuje stvaranje i održavanje kolagena što će poboljšati strukturu kose i kože,vid i ten.
5. Sprečava nadimanje
Zbog visokog sadržaja biljnih vlakana pomoćiće varenju i nadutosti stomaka.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)