5 RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE DINJU Povrće koje ljušti kilograme, ali i sprečava ovu bolest
Namirnica bogata vitaminima i mineralima osvežiće vas u vrelim danima
Iako mnogi smatraju dinju voćem, botanički gledano, spada u povrće, ističe poznata nutricionistkinja Jasna Vujičić.
1. Bogata vitaminima i mineralima
Prebogata kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, fosforom, natrijumom, cink, gvožđem, bakrom, sumporom.
2. Štiti od kradiovaskularnih bolesti
Konzumiranje dinje svaki dan smanjiće rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti.
3. Idealna za dijetu
Namirnica sa 95 % vode odgovaraće osobama na dijetetskom režimu ishrane.
4. Štiti od starenja
Pospešuje stvaranje i održavanje kolagena što će poboljšati strukturu kose i kože,vid i ten.
5. Sprečava nadimanje
Zbog visokog sadržaja biljnih vlakana pomoćiće varenju i nadutosti stomaka.
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)