5 RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE DINJU Povrće koje ljušti kilograme, ali i sprečava ovu bolest
Namirnica bogata vitaminima i mineralima osvežiće vas u vrelim danima
Iako mnogi smatraju dinju voćem, botanički gledano, spada u povrće, ističe poznata nutricionistkinja Jasna Vujičić.
1. Bogata vitaminima i mineralima
Prebogata kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, fosforom, natrijumom, cink, gvožđem, bakrom, sumporom.
2. Štiti od kradiovaskularnih bolesti
Konzumiranje dinje svaki dan smanjiće rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti.
3. Idealna za dijetu
Namirnica sa 95 % vode odgovaraće osobama na dijetetskom režimu ishrane.
4. Štiti od starenja
Pospešuje stvaranje i održavanje kolagena što će poboljšati strukturu kose i kože,vid i ten.
5. Sprečava nadimanje
Zbog visokog sadržaja biljnih vlakana pomoćiće varenju i nadutosti stomaka.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)