LUBENICA JE ZDRAVA ALI AKO POJEDETE PREVIŠE NIJE 3 nuspojave koje mogu da vam utiču na zdravlje
Mnogima omiljeno sezonsko voće donosi niz zdravstvenih benefita, ali u konzumiranju bilo koje namirnice najbolje je da budete umereni.
Preporučuje se ograničenje na 300 g lubenice dnevno, ako uz nju ne konzumirate drugo voće.
Preterivanje sa konzumiranjem lubenice može da dovede do navedenih simptoma
Varenje
Od prevelike količine lubenice možete da dobijete nelagodu u stomaku, nadimanje, gasove ili dijareju, što izazivaju FODMAP tj fermentisani ugljeni hidrati koji se teško vare
IBS
Posebno vodite računa o količini lubenice koju pojedete, ako imate sindrom nervoznih creva, da biste izbegli navedene simptome.
Šećer
Zbog visokog glikemijskog indeksa lubenica može da podigne nivo šećera u krvi, zbog čega bi osobe sa dijabetesom trebalo da povedu računa. Srećom, glikemijsko opterećenje lubenice je nisko, što znači da male porcije neće izazvati velike probleme.
Boja kože
Vrlo retko velike količine lubenice mogu da dovedu do likopenije, promene boje kože u žuto -narandžasto.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)