BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete
Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.
Potrebno je
- 800 g junetine
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 veća glavica kupusa
- 2 paprike (crvena i zelena)
- 2 paradajza
- 3 češnja belog luka
- 1 peršunov list
- 2 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašika biljnog ulja
- 500 ml vode (ili goveđeg bujona)
Priprema:
U veliki lonac (ili zemljani lonac, ako ga imate) slažite redove sastojaka.
Prvo stavite red mesa, zatim red seckanog povrća, kupus, krompir, šargarepa, paprika, paradajz, crni luk, beli luk. Posolite i pobiberite svaki sloj, dodajte malo mlevene crvene paprike. Prelijte sve sa vodom ili goveđim bujonom tako da sastojci budu skoro potpuno potopljeni. Pokrijte lonac poklopcem i stavite ga na laganu vatru. Kuvajte polako 2 do 3 sata, dok meso i povrće ne budu mekani. Povremeno proveravajte lonac i po potrebi dodajte još vode ili bujona.
Možda vas zanima:
VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
LIČKI KUPUS Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one koji ne vole kupus.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Komentari (0)