BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.

bosanski lonac
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g junetine
  • 4 krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 veća glavica kupusa
  • 2 paprike (crvena i zelena)
  • 2 paradajza
  • 3 češnja belog luka
  • 1 peršunov list
  • 2 lovorova lista
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 500 ml vode (ili goveđeg bujona)

Priprema:
U veliki lonac (ili zemljani lonac, ako ga imate) slažite redove sastojaka.
Prvo stavite red mesa, zatim red seckanog povrća, kupus, krompir, šargarepa, paprika, paradajz, crni luk, beli luk. Posolite i pobiberite svaki sloj, dodajte malo mlevene crvene paprike. Prelijte sve sa vodom ili goveđim bujonom tako da sastojci budu skoro potpuno potopljeni. Pokrijte lonac poklopcem i stavite ga na laganu vatru. Kuvajte polako 2 do 3 sata, dok meso i povrće ne budu mekani. Povremeno proveravajte lonac i po potrebi dodajte još vode ili bujona.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading