BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete
Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.
Potrebno je
- 800 g junetine
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 veća glavica kupusa
- 2 paprike (crvena i zelena)
- 2 paradajza
- 3 češnja belog luka
- 1 peršunov list
- 2 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašika biljnog ulja
- 500 ml vode (ili goveđeg bujona)
Priprema:
U veliki lonac (ili zemljani lonac, ako ga imate) slažite redove sastojaka.
Prvo stavite red mesa, zatim red seckanog povrća, kupus, krompir, šargarepa, paprika, paradajz, crni luk, beli luk. Posolite i pobiberite svaki sloj, dodajte malo mlevene crvene paprike. Prelijte sve sa vodom ili goveđim bujonom tako da sastojci budu skoro potpuno potopljeni. Pokrijte lonac poklopcem i stavite ga na laganu vatru. Kuvajte polako 2 do 3 sata, dok meso i povrće ne budu mekani. Povremeno proveravajte lonac i po potrebi dodajte još vode ili bujona.
Možda vas zanima:
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
NEODOLJIVI BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, a caka je u ovome
Savršen sos dodaće na ukusu svakom jelu, a priprema je tako jednostavna.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
Komentari (0)