PRSTE DA POLIŽEŠ! Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom, svi traže dodatak!
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
Sastojci:
500 g svežeg kupusa
200 g suvog mesa
3 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
3-4 kašike ulja
300 ml soka od paradajza
1 kašičica mešavine suvog biljnog začina
1 kašičica ljute mlevene paprike
2 lovorova lista
1 kašičica peršuna
100 ml belog vina
Priprema:
Na ulju izdinstati iseckane luk i šargarepu. Dodati suvo meso, sipati vino, dinstati dok ne ispari. Po potrebi dolivati vodu. Staviti lovor i kupus isečen na šire trake. Posle nekoliko minuta, sipati vodu da prekrije kupus i kratko kuvati. Krompir iseći na krupnije komade i ubaciti u kupus. Staviti začine, so po ukusu, sipati paradajz sok i kuvati dok kupus omekša. Na kraju posuti peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
ODLIČAN RUČAK Kuvani sladak kupus sa mesom, odmah pojedeš dva tanjira!
Skuvajte ovo jelo i mirni ste dva dana, jer imate ručak.
KO BI MU ODOLEO? Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
I MIRIS I UKUS! Kiseli kupus sa dimljenom kolenicom, savršen ručak!
Počastite se ovog vikenda poznatim našim specijalitetom.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)