MINI PICE Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a baka Mira zna kako da ispadnu još slasnije
Svaki zalogaj je gurmanski raj, pravićete stalno.
Potrebno je
- 800 g brašna
- pola litra toplog mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 dl ulja
- 3 ravne kašičice soli
- 5 ravnih kašičica šećera
Za fil
- 2 dl kuvanog paradajza
- 250 g seckane šunke ili slaninice
- 100 g seckane salame
- 200 g rendanog sira
- 1-2 kašičice origana
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izdrobljen kvasac i šećer, pa dodajte toplo mleko. Ostavite tako 10 minuta. Dodajte ulje, so i brašno pa drvenom varjačom lagano zamesite srednjemeko testo koje se neće lepiti za ruke. Pokrijte krpom pa ostavite oko 30 minuta da naraste. Na pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte testo pa vadite čašom oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte paradajz, seckanu šunku, slaninu i origano. Sve dobro promešajte da dobijete fil. Kašičicom nanesite fil na svaku pogačicu pa pospite rendanim sirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)