MINI PICE Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a baka Mira zna kako da ispadnu još slasnije
Svaki zalogaj je gurmanski raj, pravićete stalno.
Potrebno je
- 800 g brašna
- pola litra toplog mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 dl ulja
- 3 ravne kašičice soli
- 5 ravnih kašičica šećera
Za fil
- 2 dl kuvanog paradajza
- 250 g seckane šunke ili slaninice
- 100 g seckane salame
- 200 g rendanog sira
- 1-2 kašičice origana
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izdrobljen kvasac i šećer, pa dodajte toplo mleko. Ostavite tako 10 minuta. Dodajte ulje, so i brašno pa drvenom varjačom lagano zamesite srednjemeko testo koje se neće lepiti za ruke. Pokrijte krpom pa ostavite oko 30 minuta da naraste. Na pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte testo pa vadite čašom oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte paradajz, seckanu šunku, slaninu i origano. Sve dobro promešajte da dobijete fil. Kašičicom nanesite fil na svaku pogačicu pa pospite rendanim sirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)