SOČNI BUREK ZA POSNI PETAK Pravi se lako, a poješćete ga u slast, idealan za bilo koje doba dana
Uz njega možete da dodate sojin jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je
- 9 kora za gibanicu
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje,so i vodu. Kore namažite pripremljenom mešavinom pa slažite u krug. Onda presavijte krajeve kora prema sredini,formirajući krug veličine okruglog pleha. Pažljivo prebacite kore u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim premažite površinu bureka sa ostatkom ulja i vode. Pecite burek oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRAZAN BUREK Hrskavih kora i fenomenalnog ukusa, za savršen doručak
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)