BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog

Izvor: Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.

burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 ml gazirane vode
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1 čaša gustog jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, biber, suvi biljni začin

Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju da bude staklast. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Dodajte po ukusu so, biber i biljni začin. Preliv: Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu i sve sjedinite. Ređanje: Kore podelite na 3 grupe po 4 kore. U okruglu tepsiju poređajte 4 kore jednu na drugu da im krajevi prelaze sa strane i malo ih nagužvajte. Kašikom sipajte preliv. Stavite pola fila od mesa. Preko stavite zgužvane 4 kore, sipajte preliv od jogurta, pa ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvajte, stavite preko mesa i ostatkom preliva prelijte. Kore koje vire van tepsije vratite unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipajte odozgo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

vasina torta

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena

18:30

28 mart, 2025

Sezonski recepti

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading