BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g mlevenog mesa
- 200 ml gazirane vode
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1 čaša gustog jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- so, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju da bude staklast. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Dodajte po ukusu so, biber i biljni začin. Preliv: Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu i sve sjedinite. Ređanje: Kore podelite na 3 grupe po 4 kore. U okruglu tepsiju poređajte 4 kore jednu na drugu da im krajevi prelaze sa strane i malo ih nagužvajte. Kašikom sipajte preliv. Stavite pola fila od mesa. Preko stavite zgužvane 4 kore, sipajte preliv od jogurta, pa ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvajte, stavite preko mesa i ostatkom preliva prelijte. Kore koje vire van tepsije vratite unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipajte odozgo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
BUREK SA SPANAĆEM I SIROM Za savršen početak dana, bolji od onog kupovnog
Sočan i slasan, prste da poližete.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)