BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g mlevenog mesa
- 200 ml gazirane vode
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1 čaša gustog jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- so, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju da bude staklast. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Dodajte po ukusu so, biber i biljni začin. Preliv: Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu i sve sjedinite. Ređanje: Kore podelite na 3 grupe po 4 kore. U okruglu tepsiju poređajte 4 kore jednu na drugu da im krajevi prelaze sa strane i malo ih nagužvajte. Kašikom sipajte preliv. Stavite pola fila od mesa. Preko stavite zgužvane 4 kore, sipajte preliv od jogurta, pa ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvajte, stavite preko mesa i ostatkom preliva prelijte. Kore koje vire van tepsije vratite unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipajte odozgo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)