KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati
Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 125 g margarina ili maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml soka od ananasa
- 50 g mlevenog badema
Za glazuru:
- 100 g mlečne čokolade
- 80 + 20 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
- šarene mrvice
Priprema:
Margarin umutite sa šećerom u prahu pa umešajte keks i badem. Rukom mesite, uz postepeno dodavanje soka od ananasa. Ostavite u frižideru bar sat vremena, pa rukom oblikujte kuglice. Zatim ih slažite na tacnu obloženu pek papirom. Otopite 20 g čokolade pa štapić prvo umačite u čokoladu pa ubodite u kuglicu od keksa. Vratite u frižider da se ohladi i stegne. Otopite mlečnu čokoladu i ostatak crne u šerpici sa uljem. Popse umačite u otopljenu čokoladu pa vratite na tacnu da se stegnu. Na kraju, valjajte popse u šarene mrvice. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)