KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.

kejk popsi
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g mlevenog  keksa
  • 125 g margarina ili maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml soka od ananasa
  • 50 g mlevenog badema

Za glazuru: 

  • 100 g mlečne čokolade
  • 80 + 20 g crne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • šarene mrvice 

Priprema:

Margarin umutite sa šećerom u prahu pa umešajte keks i badem. Rukom mesite, uz  postepeno dodavanje soka od ananasa. Ostavite u frižideru bar sat vremena, pa rukom oblikujte kuglice. Zatim ih slažite na tacnu obloženu pek papirom. Otopite  20 g čokolade pa štapić prvo umačite u čokoladu pa ubodite u kuglicu od keksa. Vratite u frižider da se ohladi i stegne.  Otopite mlečnu čokoladu i ostatak crne u šerpici sa uljem.  Popse umačite u otopljenu čokoladu pa vratite na tacnu da se stegnu. Na kraju, valjajte popse  u šarene mrvice. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading