PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.

Za testo
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.

DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.

PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske
Goca Božinovska, folk pevačica čije se pesme pevaju decenijama unazad, prvi album izdala je 1984. godine. Ponosna majka troje dece, koje ima iz dva braka, obožava da obraduje svoje najmilije nekim od specijaliteta iz sopstvene kuhinje. Ove princes krofne kažu da niko ne odbija, jer su vazdušaste i mekane kao duša.
- 2, 5dl vode
- 100 g putera
- 1 vanilin šećer
- so
- 5 jaja
- 150 g mekog brašna
Za fil
- 2 dl slatke pavlake
- 10 kašika gustina
- 10 kašika šečera
- 7 dl mleka
- 4 jaja
- 125 g putera
Za preliv
- 1 dl vode
- 200 g šečera
- 50 g kakao
- 50 g čokolade
- pola čašice konjaka
- par kapi ulja
Priprema
U jednoj šerpici stavite vodu, puter, šećer i so. Ostavite da proključa pa dodajte brašno i mešajte jpš 2 minuta, sve dok ne počne da se odvaja od posude. U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje. Mutite mikserom sve dok smesa ne postane kompaktna. Špricem istiskujte male krofnice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. U zasebnoj šerpi skuvajte mleko pa u njega dodajte jaja umućena sa šećerom, gustinom i malo mleka. Dobro mešajte sve dok se fil ne zgusne.Zatim dodajte puter seckan na listiće i mešajte dok se ne otopi. Umutite slatku pavlaku pa je dodajte u prohlađen fil. Špricem za tortu punite krofnice. U jednoj šerpici zagrejte vodu, šećer i kakao. Kada provri umešajte čokoladu, ulje i sipajte konjak. Preliv sipajte preko profiterola. Bon appetit!

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)