PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
Za testo
- 2, 5dl vode
- 100 g putera
- 1 vanilin šećer
- so
- 5 jaja
- 150 g mekog brašna
Za fil
- 2 dl slatke pavlake
- 10 kašika gustina
- 10 kašika šečera
- 7 dl mleka
- 4 jaja
- 125 g putera
Za preliv
- 1 dl vode
- 200 g šečera
- 50 g kakao
- 50 g čokolade
- pola čašice konjaka
- par kapi ulja
Priprema
U jednoj šerpici stavite vodu, puter, šećer i so. Ostavite da proključa pa dodajte brašno i mešajte jpš 2 minuta, sve dok ne počne da se odvaja od posude. U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje. Mutite mikserom sve dok smesa ne postane kompaktna. Špricem istiskujte male krofnice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. U zasebnoj šerpi skuvajte mleko pa u njega dodajte jaja umućena sa šećerom, gustinom i malo mleka. Dobro mešajte sve dok se fil ne zgusne.Zatim dodajte puter seckan na listiće i mešajte dok se ne otopi. Umutite slatku pavlaku pa je dodajte u prohlađen fil. Špricem za tortu punite krofnice. U jednoj šerpici zagrejte vodu, šećer i kakao. Kada provri umešajte čokoladu, ulje i sipajte konjak. Preliv sipajte preko profiterola. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske
Goca Božinovska, folk pevačica čije se pesme pevaju decenijama unazad, prvi album izdala je 1984. godine. Ponosna majka troje dece, koje ima iz dva braka, obožava da obraduje svoje najmilije nekim od specijaliteta iz sopstvene kuhinje. Ove princes krofne kažu da niko ne odbija, jer su vazdušaste i mekane kao duša.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)