STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika sitnog pšeničnog griza
- 4 kašike mekog brašna tip 400
- za prelivanje
- 2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca, pa penasto umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Zatim smanjite na najmanju brzinu pa umešajte žumanca. Mutite dok se sve ne sjedini. Zasebno, pomešajte brašno sa pšeničnim grizom pa dodajte u umućenu smesu. Lagano sjedinite varjačom. Pleh obložite pek papirom pa u njega izlijte smesu. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 20 na 175 stepeni. Nakon 15 ak minuta pečenja zagrejte mleko pomešano sa šećerom i vanilom. Kad provri, prelijte vruč koh vrelim prelivom. Ostavite da se prohadi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
KOH Starinski slatkiš iz bakine kuhinje, sočan i mekan kao duša
Fenomenalan desert sa mlekom, pravi se brzo i lako, a uspeva svima.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)