STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KOH Jednostavan kolač skupog ukusa, za prave sladokusce
Fenomenalan kolač koji uspeva i početnicima.

STARINSKI KOH Neodoljivi desert sa mlekom mekan kao duša, za pravo užuvanje
Sladak i aromatičan, pravićete stalno.

KOH Sočan kolač po starom receptu, oduševiće i one izbirljive
Kolač sa mlekom po starom teta Nadinom receptu.

KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika sitnog pšeničnog griza
- 4 kašike mekog brašna tip 400
- za prelivanje
- 2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca, pa penasto umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Zatim smanjite na najmanju brzinu pa umešajte žumanca. Mutite dok se sve ne sjedini. Zasebno, pomešajte brašno sa pšeničnim grizom pa dodajte u umućenu smesu. Lagano sjedinite varjačom. Pleh obložite pek papirom pa u njega izlijte smesu. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 20 na 175 stepeni. Nakon 15 ak minuta pečenja zagrejte mleko pomešano sa šećerom i vanilom. Kad provri, prelijte vruč koh vrelim prelivom. Ostavite da se prohadi. Bon appetit!

PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi
Toliko je dobra da nećete moći da prestanete da jedete.

SOČNE ORANDŽ KOCKE Neodoljivi desert koji super ide uz šoljicu kafe
Osvežavajući kolač za prave sladokusce.

KARAMEL PITA SA BANANAMA Mirisna poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Pogodna za svaku svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)