STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika sitnog pšeničnog griza
- 4 kašike mekog brašna tip 400
- za prelivanje
- 2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca, pa penasto umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Zatim smanjite na najmanju brzinu pa umešajte žumanca. Mutite dok se sve ne sjedini. Zasebno, pomešajte brašno sa pšeničnim grizom pa dodajte u umućenu smesu. Lagano sjedinite varjačom. Pleh obložite pek papirom pa u njega izlijte smesu. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 20 na 175 stepeni. Nakon 15 ak minuta pečenja zagrejte mleko pomešano sa šećerom i vanilom. Kad provri, prelijte vruč koh vrelim prelivom. Ostavite da se prohadi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš iz bakine kuhinje, sočan i mekan kao duša
Fenomenalan desert sa mlekom, pravi se brzo i lako, a uspeva svima.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA Izdašna poslastica kao izmišljena za jesen, a ukusa koji priča priče
Ako volite čokoladne torte, ovu sa kruškama ćete obožavati.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
Komentari (0)