STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša

Ivana Pavlović

17:20

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

koh
Shutterstock

Potrebno je

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika sitnog pšeničnog griza
  • 4 kašike mekog brašna tip 400
  • za prelivanje
  • 2 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca, pa penasto umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Zatim smanjite na najmanju brzinu pa umešajte žumanca. Mutite dok se sve ne sjedini. Zasebno, pomešajte brašno sa pšeničnim grizom pa dodajte u umućenu smesu. Lagano sjedinite varjačom. Pleh obložite pek papirom pa u njega izlijte smesu. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 20 na 175 stepeni. Nakon 15 ak minuta pečenja zagrejte mleko pomešano sa šećerom i vanilom. Kad provri, prelijte vruč koh vrelim prelivom. Ostavite da se prohadi. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading